Thursday, December 03, 2015

Xmas food craving=)

Oh, I LOVE x-mas food and I had my first Swedish traditional "julbord" some week ago in IKEA so I started early this year and then today I really wanted more so I boiled some eggs and added Johans own made Skagenpaste on top (with shrimps) and then some ham and Finnish mustard=) YUM!!!


Ja ni, som jag ÄLSKAR julmat och mitt första julbord för i år åt jag för ngn veckan sedan på IKEA och sååå gott! Idag hade jag sånt otroligt sug på det igen så kokade några ägg, slängde på Johans hemmagjorda Skagenröra, la till lite kokt skinka och finsk senap och VOILA!
5 comments:

Karin said...

Tar på svenska :
Vad har ni i skagenröran? Tycker den är supergod, men har Johan hittat på något speciellt, som han kanske vill dela med sig :)

Anette, en fråga. Hoppas du kan hjälpa :)
Har tänkt göra julgodis som julklappar, men vill gärna göra sockerfritt. Har du några bra tips att ge? Chokladbollarna är bra( gjorde succe idag på eftis där jag jobbar. Lät mina arbetskompisar smaka, och de tyckte om dem :) Hade lagt i kanske lite för mycket kakaopulver, blev lite beskt, men, det är ju en smaksak :) )
Så om du har några bra ideer på sockerfritt julgodis, som är lätt att göra, lätt att lägga i glasburkar, och gott att äta, skulle det vara fint :)

Finns förstås på nätet, men frågar dej ändå, för man kan ju kanske kalla dej en liten expert på området :)

Unknown said...

Hej Karin,
Han har majonnäs, räkor, dill, pressad citron, dijonsenap, färsk pepparrot (tub), salt o peppar och hackad gul lök=)
Ang godis så gjorde jag idag saffransbollar. Det är samma slags bas som i rawbollarna, dvs mixade medjoldadlar sedan tillsatte jag glutenfria havregryn, crunchy jordnötssmör, cashwenötsmör, vaniljpulver, ett litet paket saffran och rullade dem i kokosflingor=) YUMMIE!
kolla även in min favoritsida: bakasockerfritt.se
hon har såååå mkt gott!
Kram!

Unknown said...

och glömde Karin att du ska såklart ha i kokosolja i bollarna=)

Karin said...

Tusen tusen tack Anette! Ska absolut pröva dehär bollarna också :)

The One Who Should Die said...

Alltså, ingen vet varför men blev så glad när jag såg att du översatt de senaste inläggen^^